De NRB Groep stelt zijn technologische expertise ten dienste van de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen

vrijdag 18 oktober 2024

Voor de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen zette de NRB Groep, het toonaangevende ICT-bedrijf in België, zijn teams en technologische oplossingen in om ervoor te zorgen dat de stemming vlot verliep. Dankzij een ongekende mobilisatie van 250 medewerkers en de steun van haar dochterondernemingen speelde de NRB Groep een sleutelrol in het vlotte verloop van de tellingen, de samenstelling van de resultaten, het beheer van de kieslijsten en de bekendmaking van de onkosten van de kandidaten. NRB bevestigt daarmee zijn cruciale rol in het dagelijkse leven van de Belgen en zijn inzet voor de democratie.

Dit weekend hebben de burgers van Wallonië, Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gestemd voor de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen, een cruciale gebeurtenis voor onze democratie. Achter het vlotte en efficiënte beheer van deze verkiezingen staat de NRB Groep. NRB mobiliseerde 250 medewerkers en verschillende dochterondernemingen, waaronder Civadis en Cevi, om een betrouwbaar en veilig verkiezingsproces te garanderen.

Het bedrijf heeft geavanceerde oplossingen ingezet om aan de behoeften van de verschillende aspecten van de stemming te voldoen, zowel voor als tijdens de verkiezingen. Er werden verschillende softwarepakketten gebruikt, die door NRB werden ontwikkeld en gebruikt:

  • PATSY werd in 2.500 stembureaus in het Waalse Gewest gebruikt om de telling uit te voeren;
  • Met MARTINE konden de resultaten van 1.053 stembureaus worden verzameld;
  • ADELE beheerde de kieslijsten in 737 kantoren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;
  • ROMEO stond in voor het meldings- en bekendmakingsproces van de verkiezingsuitgaven voor 75% van de kandidaten en partijen.

Er is aan de beveiliging van de operaties veel aandacht besteed. Een speciaal team van NRB-cyberbeveiligingsspecialisten hield continu toezicht op de activiteiten en stond klaar om in het geval van een cyberaanval in te grijpen.

Het succes van deze missie is gebaseerd op een reeks innovatieve technologische oplossingen en de erkende expertise van NRB in het beheer van kritieke projecten. André Vanden Camp, CEO van de NRB Groep, voegt eraan toe: "Dit weekend hebben onze teams en de verschillende betrokken dochterondernemingen laten zien dat ze ertoe in staat zijn om te anticiperen, te reageren en optimale service te bieden. Dit soort complexe projecten is een echte uitdaging die we met passie en toewijding” aangaan.

“We zijn er trots op dat we zo'n cruciale rol hebben gespeeld in het goede verloop van deze verkiezingen", zegt Pascal Fievez, CEO van Civadis “Onze teams, ondersteund door de modernste technologie, hebben blijk gegeven van nauwgezetheid en samenhang om een vlot verloop van deze verkiezingen te garanderen. Het is een echte teamprestatie !”

Die grootschalige mobilisatie toont niet alleen het vermogen van NRB om complexe technische uitdagingen aan te gaan, maar ook zijn betrokkenheid bij de Belgische samenleving. Laurence Mathieu, CEO van NRB nv « Dit weerspiegelt onze betrokkenheid bij het dagelijkse leven van de Belgen via de geavanceerde IT-diensten die we aan onze klanten leveren. NRB profileert zich opnieuw als een belangrijke partner in het Belgische technologielandschap. Zo bevestigen we opni euw ons engagement als essentiële ondersteuner van de democratie en de modernisering van het verkiezingsproces in België ».

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen