Uw gegevens beschermen om uw onderneming te beschermen

maandag 26 juni 2023
Cybersecurity is belangrijk voor de private en publieke sector, vooral omdat er nog nooit zo veel aanvallen zijn geweest.
 
Twintig jaar geleden was cyberveiligheid al een hot item. Vandaag blijft dit probleem zich in een indrukwekkend tempo verspreiden, vooral na de laatste gebeurtenissen die de wereld de afgelopen drie jaar hebben geschokt. “De lockdown door het coronavirus en de oorlog in Oekraïne hebben sterk bijgedragen aan een toename van online aanvallen”, bevestigt Vincent Ceriani, hoofd Cyber Risk Services bij de NRB-groep.
 
De bedreigingen zijn bekend, net als de aard van de aanvallen. “Hacken en ransomware zijn de twee trends, als ik het zo mag zeggen. Zo zijn in de eerste drie maanden van dit jaar al twee van onze klanten gehackt ”, zegt Michaël Boeckx, Chief Operations Officer - Infrastructure. “Kwaadwillenden kunnen bezitnemen van gegevens omdat updates niet regelmatig zijn uitgevoerd. Dat is een eenvoudige handeling, maar nog te veel bedrijven hebben deze reflex niet. Iedereen heeft het over cyberveiligheid, maar in werkelijkheid is er een echt gebrek aan kennis op dit gebied.”
 
Deze gegevens verkrijgen kan met één enkele klik. “Stel: een medewerker van het secretariaat, dat zich onvoldoende bewust is van beveiliging, opent een e-mail waarin ze hem beloven dat hij een dure telefoon kan winnen als hij zijn naam, telefoonnummer en wachtwoord opgeeft. De hacker krijgt deze gegevens van hem en kan elke gewenste actie ondernemen. Een klant vertelde me onlangs dat een hacker de verzending van factuurmails had tegengehouden, ze had bewerkt met zijn rekeningnummer en ze vervolgens weer naar klanten had gestuurd. U kan zich inbeelden welke de gevolgen dit had...”
 
Bedrijven zijn verantwoordelijk voor de persoonsgegevens waarover zij beschikken, of het nu gaat om hun personeel of hun klanten. Daarom is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in april 2016 gestemd, maar de inhoud ervan is nog te weinig bekend bij het grote publiek. “Ik heb soms de indruk dat sommige mensen deze wet pas leren kennen. Als een hacker gegevens steelt, wordt het bedrijf verantwoordelijk gehouden. Onlangs legde een klant mij uit dat hij een blad papier met klantinformatie en een rijschema aan zijn bezorgers gaf. Dat is op zich geen probleem, tenzij zijn bezorgers het blad bij de laatste klant achterlaten omdat die het niet meer nodig hebben. In dit geval bezit de klant de gegevens van alle andere klanten (adres, telefoonnummer...) ”, legt Vincent Ceriani uit.
 

Lees ons volledige artikel over cybersecurity

 
De NRB-groep investeert in cybersecurity en biedt zijn klanten een complete dienstverlening. Onze experts kunnen zowel op wettelijk niveau en dat van de compliance, als op technologisch niveau optreden. Ons bedrijf beschikt over een complete catalogus om zijn klanten de beste service te bieden.
 
  • De groep is actief in het voorkomen van aanvallen van binnen en buiten de onderneming. De resultaten zijn al opmerkelijk, met verbeterde bescherming tegen ransomware en sensibiliseringscampagnes in de hele onderneming.
  • Onze experts zijn ook gespecialiseerd op het gebied van opsporing. Zij voeren beveiligingsaudits uit bij onze klanten, onder andere via ‘ethisch hacken’. Op basis van de vaststellingen stellen zij een roadmap voor beveiligingsverbeteringen op.
  • Wij helpen bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval bij het herstellen van hun gegevens en bieden hen ondersteuning op het gebied van regelgeving (AVG).
  • NRB is ISO 27001 gecertificeerd. Onze experts ondersteunen onze klanten bij hun eigen ISO 27001-certificering.
 

Neem contact op met ons cybersecurityteam

 
 
Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen