Over

Met een totale omzet van 320 miljoen euro en meer dan 2000 medewerkers behoort de NRB-Groep vandaag tot de top-drie in de Belgische ICT-sector.

Het moederbedrijf NRB werd in 1987 opgericht en was oorspronkelijk de gedeelde IT-afdeling en datacenter van Ethias, een van de belangrijkste Belgische verzekeraars, en van een aantal nutsbedrijven. Doorheen de jaren bleef NRB groeien, onder meer door een aantal strategische overnames. Zo ontstond de NRB-Groep die uitgroeide tot een van de belangrijkste marktspelers in België vandaag.

NRB en haar dochterondernemingen leveren gespecialiseerde ICT diensten en oplossingen aan de publieke en sociale sector, de industrie, de nutsbedrijven, de financiële en verzekeringssector en aan de Europese en internationale instellingen. NRB en Trasys begeleiden hun klanten doorheen hun digitale transformatie. Zij bieden een geheel van diensten aan die de volledige levenscyclus van een IT-project bestrijken volgens uitgelezen best practices naar efficiëntie, veiligheid en kwaliteit. De opdracht kan aanvangen bij de consultants, vervolgens over operationeel beheer gaan, over ontwikkeling (op maat), integratiewerk, het onderhoud van toepassingen en systemen tot en met het ter beschikking stellen van de geschikte experten (managed staffing). Hier kan bovendien nog het printen en uitsturen van documenten aan toegevoegd worden. 

NRB beschikt trouwens over een van de belangrijkste teams in het land dat maatwerksoftware schrijft voor een mainframe-omgeving (IBM en BULL). Daarnaast configureren en implementeren hun software-ingenieurs oplossingen van marktleiders als SAP, Microsoft, IBM, Cisco, Software AG en anderen die de kernactiviteiten van elke organisatie kunnen ondersteunen. Dit slaat op domeinen als Communicatie  & SamenwerkingBusiness Applications (HR, Planning, Finance, Sales...), Enterprise Mobility en Advanced Analytics,

De andere filialen van NRB bieden gespecialiseerde sectorspecifieke oplossingen aan, in combinatie met de (schaal)voordelen en de ICT-infrastructuur die de Groep biedt.

De Xperthis Group (Xperthis, MIMS en CIGES), bevat de specialisten in informaticaoplossingen voor de gezondheidssector. Zij bieden oplossingen aan voor het beheer van ziekenhuisadministratie, zorgverlening (elektronisch patiëntendossier), tarifering en facturatie.

Cevi en Logins in Vlaanderen, Civadis in Brussel en Wallonië zijn gespecialiseerd in IT-producten en -diensten voor lokale overheidsdiensten zoals provincies, steden en gemeenten, OCMW’s en politiezones. Door de integratie van deze ondernemingen in de groep in 2010, werd de NRB-groep de informaticapartner bij uitstek voor alle overheidsniveaus.

Afelio werd in 2013 in Luik opgestart als filiaal van de NRB-groep. Het ontwerpt en ontwikkelt gebruikersgerichte mobiele en webtoepassingen op B2B-niveau.

De NRB Groep beschikt over een datacenterinfrastructuur van het niveau Tier 3+, verdeeld over twee geo-redundante sites, die zowel op het vlak van mainframe als van gedistribueerde systemen, tot de meest geavanceerde en performante van het land behoren.

De NRB-groep is op-en-top Belgisch, zowel naar oorsprong als naar aandeelhouderschap, infrastructuur en activiteiten. Kortom, de perfecte partij voor iedereen die op zoek is naar een lokale, autonome partner die snel en flexibel kan inspelen op zijn specifieke behoeften.

In us they trust...

Contact us :

 • Mail us
 • Phone us

Follow us :

 • Linked In
 • Twitter
 • Google +
 • Slideshare
 • Youtube
 • Flickr

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen

 • SAP Partner
 • Microsoft
 • ISO:9001
 • ISO:27001