Sonaca tekent IT-outsourcingcontract met NRB voor 14 miljoen euro

maandag 18 januari 2016

Sonaca is actief in de ontwikkeling, de productie en de assemblage van geavanceerde aeronautische installaties voor civiele, militaire en ruimtevaarttoepassingen. Sonaca realiseert een omzet van ongeveer 360 miljoen euro en heeft productie-eenheden in Europa, China, Noord- en Zuid-Amerika. De onderneming stelt ongeveer 2500 medewerkers tewerk. Sonaca is partner van het Airbus Consortium en van Embraer. Het bedrijf is een voortrekker in investeringen in nieuwe technologieën en in expertise in de luchtvaartindustrie. Sonaca’s strategisch plan is erg ambitieus en stelt een verdubbeling van de omzet in de komende vijf jaar voorop.

Na het uitbrengen van een RFI (Request for Information) begin 2015, publiceerde Sonaca in mei 2015 een RFP (Request for Proposal) waarin reeds werd aangegeven dat een team van ICT-medewerkers getransfereerd moest worden naar de outsourcingpartner en dat er kostenbesparingen van minstens 25% gerealiseerd moesten worden. Bovendien werden KPI’s (Kritieke Prestatie Indicatoren) vooropgesteld die gebruikt zouden moeten worden om de mate van optimalisatie van de ICT-dienstverlening te meten.

“NRB en Sonaca hebben een contract ondertekend met een waarde van 14 miljoen euro, dat de periode van 2016 tot 2020 overspant”, verklaart Ulrich Penzkofer, CEO van NRB.

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen