Letsgocity: je buurt in je broekzak!

woensdag 23 november 2016

Letsgocity: je buurt in je broekzak! Jonge Waalse ondernemers lanceren gratis tool voor de burger  

 

Plots voor een onderbroken weg staan, de bus net missen, niet weten dat er een evenement plaatsvindt in je buurt... We hebben dit allemaal al eens meegemaakt, niet?

Twee jonge Waalse ondernemers met een atypisch parcours op hun palmares lanceerden daarom Letsgocity, de web- en mobiele metgezel van de Waalse burger. Op 22 november stelden ze in Namen de pilootversie en een concreet actieplan voor aan een hele reeks partners.

Deze start-up heeft net een aanzienlijke fondsenwerving gekregen en lanceert een totaal nieuw concept in België: een tool die de burger op basis van zijn eigen context kan aanpassen in functie van zijn dagelijkse behoeften (kleine diensten, plaatselijke informatie). Deze tool is gratis. “Dit 100% 'smart' concept vervangt geen enkele bestaande oplossing, maar brengt daarentegen meer dynamiek in het bestaande Waalse ecosysteem, aldus medeoprichter Pierre Labalue. Letsgocity verzamelt alles rondom jou in één enkel instrument (website, app). Letsgocity draait volledig om het dagelijkse leven. De gebruiker kan hierdoor alle kleine diensten en plaatselijke info toevoegen aan zijn dagelijkse bezigheden. Zo kan elke burger verbinding maken met de kinderopvang, de kapper, de dichtstbijzijnde bushalte of een parking vlak bij kantoor…”.

De jonge oprichters van Letsgocity broeden al jaren op dit project en zijn erin geslaagd om belangrijke partners te overtuigen, zoals de Groep NRB. Samen met dochtermaatschappij Afelio heeft NRB de technische ontwikkeling van de nieuwe versie van het platform op zich genomen, bestaande uit een website en apps voor iOS & Android.

“Voor NRB kan Letsgocity vooral zijn nut bewijzen voor publieke spelers (steden, gemeenten, intercommunales, regio…) om beter te communiceren en om te gaan met de burger door hem een gebruiksvriendelijk, volledig en relevant instrument aan te bieden dat op termijn de mogelijkheid biedt om administratieve procedures op te volgen en uit te voeren", legt Olivier Lefèvre uit, verantwoordelijke Innovatie en Mister Smartcities bij NRB.

Letsgocity wil dus zeker uitbreiden: “De pilootversie van Letsgocity is een eerste basis die wij ontwikkeld hebben maar die samen met het hele Waalse ecosysteem bestemd is om de komende maanden te groeien en te evolueren” aldus Pierre Labalue, manager van de start-up.

In het prioriteitenlijstje van de pilootintegratie vinden we de ontwikkeling van de geïntegreerde kleine diensten terug voor steden & gemeenten van de betrokken regio's (parkings, locatiegebaseerde verkeersinformatie, fietsen, vuilnisophaling, openbaar vervoer, bioscopen, restaurants... die allemaal verbonden zijn met letsgocity). Het team van Letsgocity koestert ook de ambitie om zijn diensten buiten de Waalse grenzen uit te breiden naar Brussel en Vlaanderen. Letsgocity was vorige week trouwens aanwezig op het Smart City Expo World Congress in Barcelona.

 

Lets Go City

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen