Het Luikse ziekenhuis CHR de Citadelle heeft de Innovation Award gekregen

donderdag 27 oktober 2016

Banner Patient Numérique 

Het ‘CitaGo’-project van het Luikse ziekenhuis CHR de Citadelle heeft de Innovation Award gekregen tijdens het event ‘Patient Numérique’ (de digitale patiënt), dat vandaag plaatsvond in het CEME in Charleroi. Tijdens dit congres bogen meer dan 300 beslissingsnemers van de gezondheidssector zich over de vraag: “Smart Health’, wat kunnen wij verwachten van de geneeskunde van morgen?”

De heer Benoit Degotte, CIO en CFO van het ziekenhuis CHR de Citadelle presenteerde een ambitieus project, waarbij het CHR, een van de grootste ziekenhuizen in Belgïe,zijn rol opneemt als voortrekker van de digitale transformatie van de zorgsector, binnen een nieuwe stad (de Smart city),  en dat niet alleen in Luik maar ook in de gehele regio. De ‘Smart’ zorgcentra van morgen zullen meer en meer beroep doen op opkomende technologieën zoals ‘IoT’, ‘Big Data’, ‘Mobility’...

Het prototype van de ‘CitaHealth’- applicatie, vrucht van een samenwerking tussen het 'CHR de Liège', de NRB Groep en zijn filiaal Xperthis, is daar een mooie voorbeeld van. Deze innovatieve applicatie maakt de uitwisseling van gepersonaliseerde informatie tussen patiënten en geneesheren in real time mogelijk.

Een wel verdiende award. Ongetwijfeld zal dit initiatief ook andere ziekenhuizen in Belgïe maar ook in andere landen inspireren.

CitaHealth

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen