Sibelga draagt beheer workspace en mobiele randapparatuur over aan consortium NRB-Getronics BeLux !

dinsdag 9 mei 2017

NRB en Getronics slepen een ‘Workspace Service’-contract in de wacht bij Sibelga, dat zijn ICT-architectuur reorganiseert om te kunnen overschakelen op een silomodel dat gedeeltelijk wordt uitbesteed. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en kan twee keer verlengd worden met een jaar. Deze nieuwe rationalisatiestrategie is tevens bedoeld om het begrip ‘werkomgeving’ te moderniseren, zodat gebruikers kunnen rekenen op een betere ergonomie, meer comfort en op speciale aandacht voor mobiliteit.

Het consortium tussen Getronics, wereldwijd marktleider op het gebied van de ICT-dienstverlening en NRB, de eerste Belgische leverancier van outsourcingdiensten en ICT-oplossingen, heeft een contract in de wacht gesleept bij Sibelga, de beheerder van de elektriciteits- en gasdistributienetwerken van de negentien Brusselse gemeenten. Sibelga heeft om strategische redenen besloten bepaalde onderdelen van zijn in silo's ondergebrachte ICT uit te besteden en te kiezen voor een ‘full service’-model op basis van kritieke prestatie-indicatoren en strikte evaluatieniveaus.

De twee ICT-partners zullen de transitie van informatiesystemen, de implementatie van Windows 10 en het beheer van de nieuwe workspace op zich nemen. Voortaan zullen alle medewerkers door middel van een gestructureerde, proactieve architectuur profiteren van een betere beleving en meer gebruiksvriendelijke hulpmiddelen, met speciale aandacht voor mobiliteit van mensen en hun applicaties.

"De nauwkeurige en gestructureerde werkwijze van het consortium gedurende de gehele selectieprocedure en hun prijsbeleid hebben de weegschaal in hun voordeel doen uitslaan,” aldus Jean-Louis Mapessa, Head of IT Production bij Sibelga. "Hun oplossing voldoet aan onze verwachtingen op het gebied van betrouwbaarheid, flexibiliteit en ergonomie, maar ook wat betreft het gemak voor de gebruikers, van wie de hulpmiddelen afgestemd moeten zijn op hun nieuwe werkgewoonten, een sector die volop in beweging is en een klantenservice die altijd optimaal moet zijn."

"We zijn er heel trots op om, samen met NRB, een speler als Sibelga te mogen helpen bij de reorganisatie van zijn ICT-model en van de architectuur van zijn workspace," benadrukt Daniel Minschart, CEO van Getronics BeLux. "De gevoelige aard van Sibelga’s activiteiten vereist een uiterst zorgvuldige ICT-ondersteuning op het niveau van infrastructuur, applicatiesoftware en dienstverlening. De referenties en goede praktijken van NRB en Getronics in verwante industriesectoren zijn een sterke troef die ons zal helpen hun ambities waar te maken, de gebruikerservaring te verbeteren en ervoor te zorgen dat de gebruikers zich nog meer op hun kernactiviteit kunnen richten."

"Wij gaan vol enthousiasme de ICT-uitdagingen van Sibelga aan," besluit Pascal Laffineur, CEO van NRB. "NRB en Getronics hebben een complementair aanbod. Hierdoor zijn we niet alleen in staat om het nieuwe besturingssysteem, de nieuwe Thin Clients W10, in te voeren, maar ook en vooral om de onderneming te ondersteunen bij haar strategische ontwikkeling."

 

Over Getronics

Getronics is onderdeel van De Getronics Family, een ICT-dienstengroep die ook het merk Connectis omvat en toebehoort aan de AURELIUS Group, een holdingmaatschappij met hoofdkantoor in München (Duitsland). De groep kan bogen op een rijke geschiedenis van ruim 125 jaar in 22 landen in Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika en heeft een compleet aanbod aan innovatieve end-to-end oplossingen voor de digitale gebruiker.

Het bedrijf maakt het verschil met zijn expertise en vaardigheden op het vlak van Managed Cloud, Workspace Services en Applicaties. Zo anticipeert het op de voortdurend veranderende werkomstandigheden en voorziet het een mobiele en flexibele werkomgeving voor eindgebruikers en stelt hen in staat waarde te creëren voor het bedrijf waarvoor ze werken en bij te dragen tot het succes van hun bedrijf.

Voor meer informatie, raadpleeg onze website http://www.getronics.com/

 

Over NRB

In 2016 realiseerde de NRB Groep een omzet van € 317 miljoen en stelde meer dan 2000 mensen te werk. Hiermee positioneert de Groep zich in de top 3 van de ICT-sector in België.

NRB biedt een compleet gamma van ICT- diensten aan rond vier assen: consultancy, software, infrastructuur- & clouddiensten, en managed staffing. NRB beschikt over een datacenterinfrastructuur van het niveau Tier3+ op twee geo-resiliënte sites in België. NRB richt zich voornamelijk op de publieke en sociale sector, de nutsbedrijven, banken en verzekeringen en de industrie, terwijl Trasys International – dat deel uitmaakt van NRB – zich focust op de Europese en internationale bedrijven en instellingen.

De filialen van de NRB Groep bieden gespecialiseerde sectorspecifieke oplossingen aan, in combinatie met de (schaal)voordelen en de ICT-infrastructuur van de Groep. Xperthis staat voor informaticaoplossingen voor de gezondheidssector. Cevi, Logins en Civadis zijn gespecialiseerd in IT-producten en -diensten voor lokale overheidsdiensten.

http://www.nrb.be

Instance

In us they trust...

Contact us :

 • Mail us
 • Phone us

Follow us :

 • Linked In
 • Twitter
 • Google +
 • Slideshare
 • Youtube
 • Flickr

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen

 • SAP Partner
 • Microsoft
 • ISO:9001
 • ISO:27001