NRB NV behaalt ISO27001 certificatie

vrijdag 10 juni 2016

Na een succesvolle doorlichting door LRQA Lloyd's Register Quality Assurance, de internationaal erkende certificatie-organisatie, mag NRB de ISO27001 certificatie in zijn vaandel schrijven. ISO27001 is een geheel van richtlijnen voor het opzetten van een consistent en proactief systeem voor de beveiliging van de bedrijfsinformatie.

“Voor NRB, als provider van ICT- outsourcingsdiensten, die ook instaat voor het beheer van de systemen, de toepassingen en de gegevens van zijn klanten kan de betekenis van dit kwaliteitslabel niet onderschat worden”, onderstreept Emmanuelle Lhermitte, director quality & risk management bij NRB.. “Data, informatie en kennis, zijn zowel voor NRB en voor de klanten van NRB, en bij extensie voor alle bedrijven en organisaties die actief zijn in de kenniseconomie, de echte basis van hun waardecreatie. De bescherming van die waardevolle gegevens zijn dan ook topprioriteit geworden, zeker in deze tijden waar cybercriminaliteit elke dag het nieuws haalt met nieuwe technieken in het domein van hacking, social engineering, ransom- en andere malware. Deze formele certificering is het bewijs dat wij bij NRB beschikken over de juiste infrastructuur, processen en competenties om een robuust systeem voor de beveiliging van bedrijfsinformatie op te zetten, niet alleen intern maar ook voor onze klanten”.

Met deze ISO27001 certificatie geeft NRB inderdaad het goede voorbeeld. NRB is nu zelf gecertificeerd maar biedt daarenboven ook via zijn consultingafdeling aan om andere bedrijven en publieke organisaties te begeleiden naar diezelfde certificatie. NRB heeft in dat kader een partnership opgezet met de PECB (Professional Evaluation and Certification Board) en zijn dienstenaanbod verrijkt met ISRM of Information Security and Risk Management Trainings. Philippe Wanson, lid van de ISRM practice en PECB gecertificeerd trainer richt sessies in waarin ‘trainer’-kandidaten opgeleid kunnen worden om hun organisatie te begeleiden bij het opzetten van hun informatiebeveiligingssysteem. (zie www.nrb.be/nl/iso27001-opleiding). 

NRB vernieuwde trouwens recentelijk - als een van de eerste binnen zijn sector - zijn ISO9001 certificatie volgens de nieuwe 2015 versie van de norm. ISO9001 focust voornamelijk op het kwaliteitsbeheersysteem van de organisatie.

Foto's Pers 

Emmanuelle Lhermitte - Director Q&R Management

Downloaden
Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen