IPEX Luik nv neemt de printactiviteiten van NRB over

vrijdag 23 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 worden de printactiviteiten van NRB overgedragen aan IPEX Luik nv, dat blijft werken vanuit de site van NRB in Herstal.

NRB laat zijn printshop, die vandaag 29 mensen tewerkstelt, over aan de IPEX Groep, een gespecialiseerde partner die deze activiteiten als kernopdracht heeft, en een leidende positie inneemt in deze markt. Bovendien beschikt IPEX over de juiste commerciële competenties om een doelgroep aan te spreken die een andere is dan de gebruikelijke IT- contactpersonen van NRB. Deze overname ligt volledig in lijn met het strategische plan van NRB.

 

De IPEX Groep richt een nieuw filiaal op, ‘IPEX Luik nv’, dat vanaf 1 januari 2017 de activiteiten, de uitrusting en de medewerkers overneemt van de NRB printshop.

 

De IPEX Groep is een bedrijf in volle ontwikkeling, gevestigd in Saintes in Waals-Brabant. Het is gespecialiseerd in printoplossingen voor klanten uit verschillende sectoren (farmaceutica, logistiek, industrie, textiel, communicatieagentschappen, uitgeverijen ... ). In het kader van zijn ontwikkelingsambities in Wallonië grijpt de IPEX Groep deze kans aan om een tweede productiesite te openen in het Luikse bekken.

 

De gevolgen voor de 29 medewerkers van de printshop van NRB zijn beperkt, gezien zij blijven werken op de site van Hauts-Sarts in Herstal: NRB en IPEX hebben een contract gesloten voor het huren van de gebouwen. De medewerkers bij NRB behouden hun rechten conform een collectieve arbeidsovereenkomst 32 bis.

 

De impact voor de klanten is ook beperkt, want de contracten worden automatisch overgedragen aan IPEX.

 

Omtrent IPEX:

 

IPEX dat bekend staat om zijn expertise in het coderen van informatie en het beheer van variabele data, biedt zijn klanten data management diensten aan voor ‘label marking’ en het beheer van de stromen van uitgaande documenten (outbound-document-flow management), naast het printen van transactionele en promotionele documenten. IPEX is de pionier op de Belgische markt met het lanceren van het elektronish aangetekende zending.

 

IPEX biedt zijn klanten innovatieve diensten op maat aan, die gaan van data management tot het toeleveren van documenten via alle beschikbare kanalen (papieren en elektronische formaten).

 

IPEX kan zorg dragen voor de verschillende productiefases aangezien zij beschikken over designers, IT engineers, productiespecialisten en project managers.

 

IPEX heeft drie productgroepen ontwikkeld in het domein van variabele data printing: industriële labels voor het traceren en markeren van producten, transactionele documenten (print of e-documenten) en promotionele documenten (print of e-documenten). Deze overname zal van IPEX de marktleider in Wallonië maken en een van de marktleiders in transactioneel documentbeheer.

 

De missie van IPEX bestaat er in om zijn klanten bij te staan bij het optimaliseren van zijn product markering en tracering, het beheer van zijn documentenstromen, en zijn communicatie- en marketingcampagnes

 

Meer info vindt u op www.ipexgroup.com

Instance

In us they trust...

Contact us :

 • Mail us
 • Phone us

Follow us :

 • Linked In
 • Twitter
 • Google +
 • Slideshare
 • Youtube
 • Flickr

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen

 • SAP Partner
 • Microsoft
 • ISO:9001
 • ISO:27001