Finale Henallux Smart City Challenge 2016

woensdag 14 december 2016

Namen profileert zich op toeristisch, cultureel en economisch vlak al enkele jaren als innoverende stad en trekt volop de kaart van de nieuwe technologieën om die verschillende sectoren een boost te geven. Daarom steunt de stad met veel enthousiasme het project “Smart City Challenge”, een initiatief van Henallux in samenwerking met NRB. Het doel is de ondernemingszin van studenten aanwakkeren door ze uit te nodigen om anders te denken, te innoveren en de digitale transformatie van de stad waar ze studeren te versnellen.

Concreet ziet dat er zo uit: 170 Naamse studenten uit het derde bachelorjaar Managementinformatica en Marketing van de hogeschool Henallux kregen bijna 4 maanden de tijd voor de ontwikkeling en marketing van functionele prototypes voor innoverende, digitale oplossingen. Deze mobiele applicaties, die door hen worden ontwikkeld, zijn bedoeld om de levenskwaliteit in Namen te verbeteren en zijn afgestemd op domeinen die door hun stad worden ondersteund: transport, mobiliteit, water, energie, verzorging, huisvesting en sociale cohesie.

De 28 geselecteerde projecten nemen het op vrijdag 16 en zaterdag 17 december tegen elkaar op voor een jury in het gebouw van Coworking Namur. Dat wordt de apotheose van 4 maanden betrokkenheid en engagement van de studenten bij hun projecten.

We kijken ernaar uit om de presentatie van hun applicaties te ontdekken en de door de NRB aangeboden prijs te overhandigen aan de finalisten.

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen