De business opnieuw uitdenken

 

De besluitvorming relevanter maken, sneller reageren op de economische en de concurrentiële context, evoluties op een kostenbesparende manier bevorderen, operationele processen vlotter laten verlopen door de risico's te verminderen, de waarde van de gestructureerde en ongestructureerde data vrijmaken enz. De argumenten zijn gekend. SAP blijft ze benadrukken. De wereld vóór HANA was duidelijk een wereld vol verplichtingen, beperkingen. En vandaag is er HANA. Een deur die wijd open staat.

 

“Het is meer dan een nieuwe technologie, het is een nieuwe manier om data te verwerken”, aldus Johan Francken, Head of Cloud Applications Management at NRB. De oorsprong is bekend: snelle toegang tot de data in het geheugen in plaats van op een schijf, opslag in kolommen in plaats van in lijnen en verdeling van de bewerkingen op verschillende parallelle processors. Het is duidelijk: deze manier van verwerken biedt aanzienlijk hogere prestaties in vergelijking met het traditionele model waarbij de data op een schijf worden opgeslagen. “We hebben becijferd dat bepaalde processen honderden, zelfs duizenden keren sneller kunnen worden uitgevoerd. Dat is enorm. Naast die verhoogde prestatie zie ik hier ook een ongelofelijke kans voor bedrijven om hun manier van werken opnieuw uit te denken.”.

 

 

 

De filosofie achter deze technologie? De Real Time

 

De SAP HANA-oplossing werd speciaal ontworpen om de verwerkingstijd van de applicaties te optimaliseren. Het opstellen van een financieel rapport dat tot nu toe meerdere weken, en in sommige gevallen zelfs meerdere maanden kon duren, kan nu op amper enkele uren worden gerealiseerd. Vraag: hoe bereid ik me daarop voor? Hoe deze realtimetechnologie optimaal gebruiken? Het is aan ons om onze klanten te helpen. Het is aan ons om ze van deze buitengewone kans te laten meegenieten, een concurrentievoordeel dat de besluitvorming duizend keer efficiënter zal maken.”

 

Vooral omdat HANA met praktisch alles kan worden gecombineerd, van mobiele applicaties tot de integratie van sociale media. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen waarmee het verschil kan worden gemaakt op de huidige concurrentiële markt. “Met deze technologie kan men heel snel nieuwe scenario’s testen, en dus voorsprong nemen op eventuele concurrenten”, vertelt Johan Francken. Naast de hogere prestaties hebt u ook de middelen om uw bedrijfsprocessen en uw applicaties opnieuw uit te denken. Optimaliseren om daarna te innoveren.”

 

Laten we het voorbeeld nemen van een verkoopteam. SAP laten draaien op HANA biedt veel meer dan gewoon efficiëntiewinst: de teams zullen niet alleen sneller werken, ze zullen ook beter werken. HANA biedt de mogelijkheid om de beheerverrichtingen te analyseren waarbij grote volumes gedetailleerde operationele data in real time worden gebruikt, en dit tijdens de transacties. Adviesbureau McKinsey, dat een studie publiceerde over het goede gebruik van data in een bedrijf, schat dat een beter beheer van de data de operationele marges in de distributiesector met meer dan 60% zou kunnen verhogen! Een goed verstaander…

 

 

 

Alles vergeten om vanaf nul te beginnen?

 

Opnieuw uitdenken betekent niet opnieuw opbouwen. Dat zou gewoonweg ondenkbaar zijn, aldus Johan Francken. Nutteloos ook. “Met de geleidelijke implementatiefasen die SAP voorstelt, kan deze technologie zonder enige hinder worden geïntegreerd. Bedrijven kunnen dit invoeren in analytische en besluitvormingsprojecten, met een grote ROI, en in niet-kritieke omgevingen.” Met het aanbod van de uitgever kunnen twee terugkerende problemen op dat vlak worden opgelost: de isolatie tussen de historische data en de productiedata en de rigiditeit van de complexe analyses. Omdat HANA beschikbaar is in de cloud, zijn de ontwikkelings- en de testfasen korter. Voor NRB is het combineren van een publieke en private cloud (aka een hybride cloud) een nieuwe mogelijke bezettingsoptie. Het laat toe om flexibiliteit in de levering te combineren met de integratie binnen de IT-omgeving van bedrijven.

 

 

Ter conclusie, de SAP HANA vroege vogels waren er het snelst bij. Klanten moeten nu beslissen of ze deel willen blijven uitmaken van de voorlopers (you can use early majority here as well since it is commonly used in the Dutch professional community) of ze één stap voor willen zijn op de concurrentie. NRB’s one-stop shop (geen nederlands word voor) kan je doorheen heel de adoptie levenscyclus helpen tot en met het beheer van solutions. Het gaat hier om ontdekking, business & technische transformatie, operaties, SAP HANA als een dienst, licentieverkopen, ondersteuning en beheer.

 

Neem met ons contact op de NRB SAP S/4HANA day op 6 Oktober

 

Gratis deelname

Reactie toevoegen

11 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen